Unibet Duebetting

Ny unik online betting mulighed: Brevduevæddeløb

Vi ser dem dagligt – de grå, kurrende fugle på torve og i gadebilledet, som søger efter madrester og nysgerrigt venter på, at vi er færdige med at spise, så de kan få næbbene i brødkrummerne.

De færreste af os tænker på, at deres fætre – brevduerne – faktisk er hovedaktørerne i en sportgren, nemlig brevdueløb.

Og kan du lide online sport betting, er det nu blevet meget nemmere for dig at kaste dig over dueløb. Fra 1. januar 2018 er den danske spillelov nemlig blevet ændret, så eksempelvis Unibet duebetting kan blive en mulighed.

Unibet tilbyder online sport betting, casino og poker. Her kan du spille på blandt andet fodboldkampe, hestevæddeløb, tennis og basketball. Der er endnu ikke en Unibet duebetting kategori – men i betragtning af sportsgrenens store potentiale, er det sikker bare et spørgsmål om tid.

Hvad går duebetting ud på?

Duebetting har forudsætninger for at blive en nyt stor spilområde.

Duevæddeløb – også kaldet kapflyvning – går kort sagt ud på, at duerne skal flyve en strækning fra a til b, og det er selvfølgelig den, der er hurtigst, som vinder. At være hurtigst vil i denne sammenhæng sige, at vinderduen har den højeste gennesnitshastighed fra det sted, alle duerne bliver sendt afsted og til det dueslag, den vender hjem til.

Der findes forskellige former for duevæddeløb, og det har betydning for dig, hvis du er interesseret i duebetting. Forskellige dueløb har nemlig også forskellige regler, som det kan være relevant at sætte sig ind i.

Eksempelvis findes der det, som hedder ”One loft racing”. Det kan også hedde ”Single loft racing”, men fælles for begge benævnelser er, at alle brevduerne har den samme destination – de skal altså alle vende tilbage til det samme sted og ikke det normale dueslag, som de hører hjemme hos.

Desuden er det ikke dueavleren selv, der træner sin egen due. Det er den samme person – en official – som på uvildig vis træner alle duerne.

Denne form for duekapflyvning har vi haft i Danmark siden 2002, og ideen med at gøre det på denne måde er, at så har alle brevduerne haft de samme forudsætninger.

Unibet duebetting er som tidligere nævnt endnu ikke en mulighed – men mon ikke, at der bliver åbnet op for det? Lovgivningen har i hvert fald banet vejen for det, og ligesom andre sportsgrene er der spænding, dramatik og et stort udvalg af spillemuligheder. Da Unibet er en virksomhed, som går op i at være en online spiludbyder med et bredt udsnit af sportsgrene, er duebetting et oplagt valg, når nye produkter skal udvikles.

Hvad er en brevdue?

En brevdue er ikke helt det samme som de duer, vi ser på gader og stræder.

Brevduer er specielle, fordi de er særligt gode til at flyve langt og hurtigt. De har en speciel orienteringssans, som betyder, at de er gode til at finde vej tilbage til det sted, de hører til – i det hjemlige dueslag sammen med deres mage.

Ligesom mennesker er brevduer forskellige og adskiller sig ved at være gode til det ene eller til det andet.

Derfor er der også nogle duer, som er gode til at flyve langt – og andre foretrækker at flyve lidt kortere afstande.

Der er kapflyvninger for begge typer af duer, hvad enten de er til kortdistance, mellemdistance eller langdistance: Brevduen er en langflyver, hvis den kan flyve mellem 500 og 750 km. Mellemdistancen er på 250-500 km, og kortdistancen er så det, der ligger før mellemdistancen.

I gennemsnit kan en brevdue flyve med en hastighed på mellem 60 og 80 km/t. Det afhænger en del af vejret – og hvis vejrforholdene er ideelle, er det faktisk set, at en brevdue kan flyve med en hastighed på 120 km/t.

Brevduer og kapflyvning som hobby

Brevduesport er nok ikke lige det, der ligger top of mind hos de fleste sportsinteresserede. Der er ikke meget omtale om duerne og de kapflyvningskonkurrencer, de deltager i. Men faktisk er der overraskende mange, som går op i det i både Danmark og udlandet.

Brevduevæddeløb kom første gang på dagsordenen her i landet i 1875. I dag findes der lokale foreninger rundt omkring i landet for brevdueopdrættere, og hos landsorganisationen De danske Brevdueforeninger kan man finde masser af information om brevduesport og kapflyvninger.

Det er næsten en videnskab at avle duer og træne dem til at blive gode brevduer i kapflyvningskonkurrencer. Mange faktorer spiller sammen, når flyvefærdighederne skal udvikles – maden er i sig selv et emne, når den rigtige kost skal sammensættes for at optimere brevduernes præstationsevne.
Vejret spiller ligeledes en stor rolle for brevduesport. For brevdueavlerne er det derfor vigtigt at følge med i, hvordan prognoserne for vejret er i forbindelse med dueløbene.

Duebetting – hvordan gør man?

Når man spiller på duer, foregår det på den måde, at man satser på den due, man regner med, er hurtigst. Hvis det så viser sig, at den har den bedste tid, får man selvfølgelig sin gevinst.

Umiddelbart virker det lidt spøjst at spille på duer – man satser på en lille grå fugl og dens evne til at orientere sig og flyve stærkt over lange afstande. Men hvorfor ikke? Det er jo også det, der gør det anderledes og sjovt.

Så hvis du i forvejen er glad for at spille på forskellige sportsgrene, kan du overveje, om ikke du skulle prøve at spille på duer og duevæddeløb. I hvert fald kan du jo holde øje med, om ikke Unibet duebetting bliver en realitet. Virksomheden er kendt for at ville have et bredt udvalg af spillemuligheder, og når en ny spillelov nu tillader det, virker det sandsynligt, at duebetting kommer med på listen over Unibet sportsgrene.